Sådan laver du din egen lækre hjemmelavet pasta.

Lav selv pasta og spaghetti.

Har du nogensinde haft lyst til at lave din egen hjemmelavet pasta? Hvis ja, så skal du læse videre her.

At lave sin egen pasta er en fantastisk måde at være kreativ i køkkenet på og imponere dine venner og familie med et lækkert hjemmelavet måltid. Det er nemmere, end du tror! Lad os tage et kig på, hvad du skal bruge for at komme i gang med at lave hjemmelavet pasta.

Ingredienser til hjemmelavet frisk pasta.

De mest grundlæggende ingredienser til at lave hjemmelavet frisk pasta er æg, mel og salt. Du kan bruge alm. mel, eller hvis du har lyst, kan du prøve at eksperimentere med andre typer mel som semulje, durum-hvedemel eller fuldkornsmel.

Det bedste resultat, i forhold til at efterligne italiensk pasta, får man, hvis man bruger meget fint mel som Tipo 00 hvedemel.

Forholdet mellem mel og æg bør være ca. 2 dele mel for hver 1 del æg. For eksempel vil 2 kopper mel og 1 kop æg give nok dej til fire portioner. Tilsæt en knivspids salt for at give smag, og så er du klar til at gå i gang!

Hvis det er første gang du laver pasta, er det en god ide at holde det simpelt. Når du senere har fået styr på det grundlæggende, kan du gå i gang med at eksperimentere med forskellige krydderier og smage i pastadejen.

Sådan laver du en pastadej.

Når du har samlet alle dine ingredienser, er det tid til at begynde at lave dejen.

  • Start med at blande æg og salt sammen i en mellemstor skål, indtil de er helt blandet.
  • Tilsæt derefter langsomt melet, og bland, indtil alt er jævnt fordelt.
  • Når det er gjort, vendes dejen ud på et rent underlag (f.eks. et skærebræt), og ælt den i form med hænderne, indtil den danner en kuglelignende form.
  • Hvis dejen føles for våd eller klistret, skal du tilsætte mere mel; hvis den føles for tør eller smuldrende, skal du tilsætte lidt vand.
  • Ælt den i ca. 5 minutter, indtil den har en elastisk konsistens, der springer tilbage, når du trykker let på den med fingeren.
  • Når dejen er klar, rulles den så tyndt ud som muligt med en kagerulle eller en pastamaskine.
  • Når det hele er rullet pænt ud, skal du lade det stå på køkkenbordet uden låg i 20 minutter, så fugten fra æggene fordamper og gør dejen lettere at arbejde med, når du senere skærer former ud.
  • Til sidst kan du skære de former ud, som du ønsker din pasta skal have – cirkler, firkanter, rektangler eller strimler – Det bestemmer du helt selv.

Det nemmeste og bedste er helt afgjort at lave formerne på din pasta med en pastamaskine. En pastamaskine koster ikke alverden, og den er alle pengene værd.

Med en pastamaskine har man også mulighed for at lave nogle af de kendte former og faconer som de pastatyper, man kan købe. Det kan man ikke uden en pastamaskine.

Tilberedning af hjemmelavet pasta.

Nu mangler du bare at tilberede din hjemmelavet pasta – kog dem i saltet vand, indtil de er al dente (det tager som regel kun 3-4 minutter, afhængigt af hvor tykke de er).

Dræn dem, når de er færdige, og server dem med den sauce/krydderi, du ønsker – god fornøjelse!

Den billigste pris
Logo
Shopping cart