Fem spørgsmål du bør stille dig selv inden du anskaffer dig et kæledyr.

Vi elsker vores kæledyr. De giver os utroligt meget glæde, og de er en del af vores familie. De er trofaste, loyale og elsker os ubetinget. Derfor er det vigtigt, at du er klar til at have et kæledyr i dit liv, før du adopterer et. Det er ikke bare en beslutning, du kan tage på et øjeblik.

Der er nogle overvejelser, du skal gøre dig, inden du tager springet og anskaffer dig en kat, hund, kanin eller et hvilken som helst andet type af kæledyr.

Ethvert kæledyr kræver et løbende ansvar for deres sundhed og trivsel. De har brug for motion, regelmæssige besøg hos dyrlægen og daglig pleje. Det er et stort ansvar, som du skal være villig og i stand til at påtage dig i mange år.

Udtrykket ”ansvar” findes af en grund. Ligesom menneskelige børn, kræver kæledyr en livslang forpligtelse af tid, økonomiske ressourcer og kærlighed.

Før du bringer et nyt kæledyr ind i dit hjem, skal du stille dig selv disse 5 spørgsmål for at være sikker på, at du er klar til at blive kæledyrsejer.

De 5 spørgsmål du bør stille dig selv.

Herunder er 5 spørgsmål, der hjælper dig med at tage den rigtige beslutning.

 1. Hvor gammelt bliver mit kæledyr?
  Kæledyrs levetid varierer afhængigt af type, race, størrelse og andre faktorer. Nogle små hunde kan leve op til 20 år, så det er vigtigt ikke kun at tænke på din nuværende livssituation, men også overveje alle ændringer, der kan opstå i løbet af dit kæledyrs liv.

Hvis du har små børn, skal du også overveje, om dit valg af kæledyr er robust nok til at blive håndteret og leget med af små børn.

 1. Har jeg fritid nok til et kæledyr?
  Nogle kæledyr kræver mere opmærksomhed end andre. Mens katte har en tendens til at være mere uafhængige, kræver hunde, og især hundehvalpe, en betydelig mængde tid, der bruges til træning, socialt samvær og andre daglige aktiviteter.

Hvis du ikke mener, du har 3-4 timer om dagen til en hund, bør du overveje om en kat ikke er et bedre kæledyr for dig. Er du allerede nu i tvivl om en kat er det rigtige kæledyr, bør du overveje at anskaffe dig fisk eller andre små kæledyr, der ikke kræver så meget opmærksomhed, indtil du er klar til at tilbyde et større engagement.

Hvis du kan lide at rejse, bør dette også være i dine tanker, når du overvejer om du er klar til et nyt kæledyr. Du kan umuligt tage på ferie efter ferie, hvis du ikke har en god og fast kæledyrspasser, som dit kæledyr føler sig tryg ved.

 1. Har jeg råd til et kæledyr?
  Kæledyr kan i første omgang virke billige i drift, men du bliver ret hurtigt overrasket over, hvor dyre regninger til dyrlæger og forsikringer kan være. Dette var bare 2 af de udgifter, som der er ved at være ejer af et kæledyr. Mange andre udgifter bliver hurtigt tilføjet til denne liste.

Sørg for, at du har masser af penge til rådighed, når uventede nødsituationer opstår. Det er vigtigt, at du har økonomien til at give dit nye kæledyr den pleje, det fortjener, hvilket dækker over alt lige fra at købe kvalitetsmad og legetøj til medicin og akut pleje.

Hvis du ikke har råd til at tage dig af et kæledyr ordentligt, bør du overveje at vente, indtil du er mere økonomisk stabil.

 1. Er mit hjem egnet til kæledyr?
  Kæledyr kan kræve et skift i livsstil for mange nye kæledyrsejere. Er din bolig lille, vil en hund betyde, at du er nødt til at bruge mere tid på gåture og træning i naturen. Det er simpelthen umuligt at aktivere og stimulere en hunds hjerne, hvis den er indespærret i en lille lejlighed det meste af dagen.

Hvis du er en stor planteelsker, kan det være nødvendigt at vurdere din boligindretning, inden du bringer en nysgerrig kat hjem, som kan finde på at spise giftige stueplanter, når den er alene hjemme.

 1. Er jeg aktiv nok til et kæledyr?
  Selvom katte kun kræver lidt mere end regelmæssig leg med et garnnøgle eller andet legetøj, har hunde brug for daglige gåture, træning og aktivitet. Dette aktivitetsniveau varierer enormt afhængigt af race, så overvej dine egne aktivitetsniveauer nøje, inden du anskaffer dig et kæledyr med højt energiniveau.

Selvom du vælger en kat eller en lille hund, skal du kigge godt ind i dig selv og være sikker på, at du er villig til at bruge tid hver dag på at lege eller træne med dit kæledyr for at sikre, at det får den fysiske og mentale stimulering det har brug for.

Var du klar til et kæledyr?

Selvom kæledyr til tider kan være hårdt arbejde, er fordelene ved at eje et kæledyr stadig mange. Jeg håber, at disse 5 spørgsmål var en hjælp i din beslutning om at anskaffe dig et nyt kæledyr.

At have et kæledyr kan være en vidunderlig oplevelse, men det kræver, at du er forberedt på alt, hvad livet med et kæledyr bringer med sig. Tag dig tid, og overvej det omhyggeligt, inden du får dit nye kæledyr – du vil ikke fortryde det.

Så længe du sikrer dig, at du er klar til at yde masser af pleje, omsorg og kærlighed, så er du godt på vej.

Den billigste pris
Logo
Shopping cart