Må hunde spise is?

Kan hunde tåle is?

Findes der noget bedre end en kold is på en varm og solrig dag? Du er ude og få en på opleveren sammen med din familie og selvfølgelig jeres bedste ven hunden, og I kommer forbi det lokale ishus. I skal selvfølgelig have en kold og læskende is, men er okay at købe en is til jeres hund også?

Med andre ord – Må hunde spise is?

Is og hunde

Hovedparten af det is der findes på markedet, er ikke godt for hunde. Selvom den lejlighedsvise lille mængde vaniljeis eller sorbet is sandsynligvis ikke sender din hund til dyrlægen, bør is ikke være en regelmæssig snack du giver til din hund.

Hvorfor er is farligt for hunde?

Is indeholder høje værdier af sukker, og er derfor ikke godt for din hund. Selv sukkerfri is er farligt, da xylitol er giftig for hunde. Faktisk er is med enhver form for kunstigt sødestof sandsynligvis et no-go for din hund.

Nogle varianter af is er mere farlige end andre.

Chokoladeis er farligt, fordi hunde ikke kan fordøje theobromine. Kaffe og grøn te is er begge farlige på grund af koffeinindholdet. Og enhver is med druer eller rosiner er potentielt farlig og kan forårsage akut nyresvigt i selv små doser.

Endelig er nogle nødder farlige for hunde. Macadamianødder er farlige for din hund – selvom forskere ikke ved hvorfor. Pekannødder, valnødder og mandler er ikke giftige for hunde, men har et højt fedtindhold, der ikke er sunde for hunde.

Sådan fodrer du sikkert din hund med is.

Hvis du på trods af vores advarsler alligevel beslutter dig for at give din hund is, skal du holde dig til is med frugtsmag eller almindelig vanilje. Sørg for kun at give små mængder for at sikre dig, at isen ikke forstyrrer din hunds mave.

Du vil sandsynligvis se symptomer som oppustethed, luft i maven, opkast og diarré inden for et par timer, hvis din hunds mave og isen ikke går i spænd med hinanden.

Hvis du ønsker at give din hund en kølig snack om sommeren, kan du overveje at lave hjemmelavet is til din hund.

Bananmos, jordnøddesmør og lidt yoghurt skaber en lækker kold godbid, som du selv kan lave og fryse derhjemme. Du kan også tilføje havre, æbler eller andre sunde hundevenlige ingredienser til isen.

Vegansk is og frossen yoghurt er begge potentielt bedre for din hund, da de ofte har mindre sukker, og enten har lavere, eller er helt fri for mælkeprodukter.

Husk, som ved enhver ny godbid, at starte med kun at give en lille mængde og derefter vente et par timer for at se, hvordan hunden reagerer, før du giver den mere.

Hvad skal du gøre, hvis hunden selv har spist is?

Hvis din hund har spist is uden din tilladelse, skal du prøve at forholde dig roligt. Find først ud af hvilken smag isen var, og hvor meget din hund har spist.

Hvis din hund ikke spiste nogle farlige ingredienser vil den sandsynligvis være okay. Den kan dog risikere at blive lidt oppustet, og have brug for lidt flere gåture end normalt. Men hvis din hund spiste is med kunstige sødestoffer, macadamia nødder, kaffe, chokolade, druer eller rosiner, kan du have en alvorlig situation på hånden og bør komme afsted til dyrlægen i en fart.

Din hund dit valg.

Til spørgsmålet: “Må hunde spise is” er det selvfølgelig dit helt eget valg, om du vil tilbyde din hund en eller flere kolde forfriskninger i løbet af sommeren.

Vores holdning er et stort NEJ.

Den billigste pris
Logo
Shopping cart